Search

Search
Friday, 26 April 2019

2019 ISI Young Statisticians Workshop (YS-ISI2019)

  • Category: YS-ISI workshop
  • Last Updated: Wednesday, 27 March 2019 15:52
  • Published: Thursday, 02 February 2017 14:56
  • Written by Super User
  • Hits: 1128

 ys isi2019 cover

Announcement

  • [2018/03/27] Tentative schedule announced!
  • [2018/02/09] Call for speakers.
     

Objective

The ISI Young Statisticians Workshop (YS-ISI2019) aims to bring together and to promote the active participation of early career statisticians who are attending the ISI WSC 2019. The workshop will offer opportunities to meet each other, to share and discuss ways to improve the access to knowledge, to share experiences, and to promote scientific and professional collaborations.

Venue

The ISI Young Statisticians Workshop (YS-ISI2019) will be held at Sasana Kijang Bank Negara Malaysia on 18 August 2019, preceding the ISI WSC 2019. Sasana Kijang is 20 minutes from the Kuala Lumpur Convention Centre (KLCC -the main venue for congress). Further useful information can be found here.

 

International Organizing Committee

  • Han-Ming Wu (Hank), National Taipei University, Taiwan. (chair of the YS-ISI)
  • Tamanna Howlader, Institute of Statistical Research and Training (ISRT), University of Dhaka, Bangladesh. (deputy chair of the YS-ISI)

Local Organizing Committee

  • Azizul Bin Ab Llah (Secretariat, ISI WSC 2019)

  • Toh Hock Chai (Director, Statistical Services Department, Bank Negara Malaysia)

  • Yee Chee May (Assistant, Bank Negara Malaysia)

     

Tentative Schedule (Subject to Change)

  • 10:00-10:40 (40min): Registration & Coffee/Tea time
  • 10:40-10:50 (10min): Opening
  • 10:50-11:20 (30min): Keynote speech (I)
  • 11:20-12:20 (60min): Ice-breaking/small group discussion
  • 12:20-13:30 (70min): Lunch
  • 13:30-14:00 (30min): Keynote speech (II)
  • 14:00-14:30 (40min): Fun activities
  • 14:30-15:00 (20min): Meet our special interest groups and outreach committees
  • 15:00-15:10 (10min): Closing
  • 15:10-16:00: Back to KLCC
  • 16:00: Opening Ceremony of the ISI WSC 2019.

 

Registration

  • No registration fee will be charged but only the first 100 registrations will be considered.
  • Online Registration Here! (NOT OPEN YET!)

YS-related Events in WSC2019

  • STS567: Effective Communication: What Every Young Statistician Should Know (Organizer: Tamanna Howlader)
  • IPS65: Statistics in Forensic Sciences (Organizer: Tamanna Howlader)
  • IPS107: Computational Statistics and Applications (Organizer: Han-Ming Wu, YS-ISI Session)
  • IPS134: Early Career Advice for Statisticians in the Computational Sciences, who are Young and not so Young (Organizer: Thomas Yee, YSG-IASC Session)
  • IPS201: Recent Advances in Statistical Learning Applications (Organizer: Tahir Ekin, Isbis Y-BIS Session)
  • The Women in Statistics Network Meeting (Morning, August 20)
  • ISI Members and Young Statisticians Mixer (Evening, August 19)
  • ISI Committee for Young Statisticians (Lunch Time, August 20)

 

Other Information

 


2019 ISI Young Statisticians Workshop (YS-ISI2019)
Kuala Lumpur, Malaysia, 18th August 2019